More

Markthal Rotterdam

1 Min Read

Markthal Rotterdam är en unik byggnad i hjärtat av Rotterdam i Nederländerna. Byggnaden, som öppnade 2014, är en kombination av marknadshall och bostäder, och har blivit en viktig turistattraktion i staden.

Markthal Rotterdam har en enorm öppen hall på över 10 000 kvadratmeter där besökare kan köpa allt från färska grönsaker och frukt till delikatesser och färdiglagad mat. Hallen är uppdelad i olika sektioner som är inriktade på olika typer av produkter, som fisk, kött, bröd och ost. Utöver detta finns det även restauranger, caféer och butiker där man kan njuta av en måltid eller göra shopping.

Markthal Rotterdam är inte bara en plats för shopping och mat, utan även en mötesplats för lokalbefolkningen. Byggnaden har en innergård som används för olika evenemang och aktiviteter, såsom konserter, utställningar och marknader.

Markthal Rotterdam är en unik byggnad som på ett vackert sätt kombinerar traditionell marknadshandel med modern arkitektur och funktionalitet. Det är ett måste att besöka för den som är intresserad av mat, shopping och kultur.

Bild: Paul Arps from The Netherlands, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Video på Markthal Rotterdam

E
E
Nästa artikel

Erasmus Bridge