More

Erasmus Bridge

1 Min Read

Erasmus Bridge är en av de mest kända landmärkena i Rotterdam, Nederländerna. Bron, som är en av de mest fotograferade platserna i staden, är 806 meter lång och har en unik design som gör den till en symbol för Rotterdam.

Erasmus Bridge öppnade 1996 och går över Nieuwe Maas-floden. Bron har en vikplats för båtar och färjor och gör det möjligt för bil, cykel och fotgängare att korsa floden. På bron finns det också en promenadväg som ger en vacker utsikt över staden och omnejden.

Erasmus Bridge har blivit en viktig turistattraktion i Rotterdam, och många besökare väljer att gå eller cykla över bron för att uppleva utsikten och ta en paus från stadens hektiska tempo. Bron har också blivit en viktig del av stadens kultur och har varit värd för olika evenemang och aktiviteter.

Erasmus Bridge är ett måste att besöka på din resa till Rotterdam.

Foto: Martin Falbisoner, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Video på Erasmus Bridge i Rotterdam

M
Tidigare artikel

Markthal Rotterdam

R