More

5 måsten som turist i Rotterdam

1 Min Read

Rotterdam är en spännande stad i Nederländerna med många olika saker att göra för turister. Staden har en rik kultur och historia, och erbjuder en mängd olika sevärdheter och aktiviteter som passar alla smaker. Här är några av de mest populära sakerna att göra i Rotterdam som turist:

  1. Besök Markthal: Markthal är en unik byggnad i hjärtat av staden som är hem för ett brett utbud av matmarknader, restauranger och butiker. Byggnaden har också en vacker glastakmålning som ger en vacker utsikt över staden.
  2. Upplev maritim historia på Maritime Museum Rotterdam: Maritiem Museum Rotterdam är ett populärt musei som ger en inblick i stadens maritima historia och kultur. Museet är hem för en stor samling av maritima föremål, inklusive skeppsmodeller, kartor och verktyg.
  3. Ta en kanalrundtur: Rotterdam Boat Tour erbjuder olika kanalrundturer som ger en vacker utsikt över staden och dess sevärdheter från vattnet. Rundturerna inkluderar också mat- och dryckesprovningar och livemusik.
  4. Utforska stadens mat- och dryckeskultur: Fenix Food Factory är hem för flera olika mat- och dryckesproducenter, inklusive bryggerier, konditorier och restauranger. Factoryn erbjuder också olika evenemang och aktiviteter, inklusive matmarknader och kockkurser.
  5. Besök Europort: Europort är en av världens största hamnar och erbjuder en unik inblick i stadens maritima historia och teknik. Hamnen är hem för flera olika rederier och terminaler, och har också flera museer och sevärdheter att utforska.

YorickGroen, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

R
K