More

Restaurang vi tipsar om i Rotterdam

2 Min Read

Rotterdam, en stad känd för sin arkitektur och kulturella mångfald, är även hem till några av Nederländernas mest hyllade restauranger. Från modern matlagning till kreativa smaklaboratorier, här är en titt på fyra restauranger som erbjuder unika matupplevelser.

The Millèn – Modern Matlagning med En Stjärna
Belägen i Millenniumtornet, ett landmärke i Rotterdam, har The Millèn etablerat sig som en destination för matentusiaster. Under ledning av Wim Severein, kombinerar denna eleganta restaurang högkvalitativa ingredienser med en lekfullhet som resulterar i färgstarka och utsökta kompositioner. Med en Michelin-stjärna för sin högkvalitativa matlagning erbjuder The Millèn en luftkonditionerad miljö med tillgänglighet för rullstol.

Joelia – Modern Fransk Finhet
Joelia, som också är belönad med en Michelin-stjärna, bevisar att raffinement inte behöver vara komplext. Restaurangens eklektiska inredning förenar vintage med design för en unik upplevelse. Köket är kreativt utan att vara krångligt, med målet att uppnå harmoni mellan subtila dofter och intensiva smaker.

FG Food Labs – Ett Smaklaboratorium med Internationell Touch
FG Food Labs tar matlagningen till nya höjder med sin ”smaklaboratorium”-approach, ledd av en av Nederländernas bästa kockar, François Geurds. Belägen i en omvandlad tågtunnel, erbjuder restaurangen en exceptionell upplevelse med överraskande smaker i en avslappnad atmosfär. Här blandas franska grundläggande tekniker med inslag av spansk och japansk kulinarisk tradition.

Umami by Han – Asiatisk Matlagning med en Fransk Twist
För de som söker högkvalitativ matlagning till ett bra pris är Umami by Han ett utmärkt val. Med en Bib Gourmand-utmärkelse från Michelinguiden, erbjuder denna trendiga restaurang ett brett urval av asiatiska rätter med en fransk twist. Den moderna inredningen med ljusa färger kompletterar den färgstarka matupplevelsen.

F
Tidigare artikel

Feyenoord Rotterdam