More

Hamnen Europort i Rotterdam

1 Min Read

Europort är en av världens största hamnar och ligger i Rotterdam, Nederländerna. Hamnen, som är den största i Nederländerna, är en viktig del av stadens infrastruktur och ekonomi, och är en viktig transportknutpunkt för Europa.

Europort grundades 1872 och har genom åren växt till en av världens mest betydelsefulla hamnar. Hamnen är hem för flera olika rederier och terminaler, och har kapacitet att hantera tusentals fartyg och containrar varje år.

Europort är inte bara en viktig hamn, utan även en viktig turistattraktion. Hamnen har flera olika museer och sevärdheter, inklusive Maritiem Museum Rotterdam och SS Rotterdam, som ger besökarna en inblick i stadens maritima historia och kultur.

Europort är en viktig del av Rotterdams infrastruktur och ekonomi, och är definitivt värd ett besök för den som är intresserad av maritim historia och teknik

Foto: Rik Schuiling / TropCrop-TCS, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Läs mer: Rotterdam hamn

Video på Europort hamnen i Rotterdam

Pingtider till denna sajt

G
M