More

Rotterdam Zoo – med djur från världens alla hörn

1 Min Read

Rotterdam Zoo, även känd som Diergaarde Blijdorp, är en av de mest populära turistattraktionerna i Rotterdam, Nederländerna. Zoon, som grundades 1857, är hem för över 8 000 djur av över 700 olika arter, och lockar årligen flera miljoner besökare.

En av de mest kända sevärdheterna på Rotterdam Zoo är den enorma tropiska växthusen Oceanium, som har olika miljöer som återger olika delar av världen, från sydligaste Asien till Sydamerika. Här kan man se exotiska djur som krokodiler, flamingos, papegojor och mycket mer.

Rotterdam Zoo har även en stor afrikasavann där man kan se giraffer, zebror, gnuer och andra djur som lever i deras naturliga miljö. Dessutom finns det flera olika djurparker där man kan se djur som lejon, elefanter, apor och andra

Video Rottedam Zoo

Bild: MARIOLA GROBELSKA on Unsplash

P
E