More

Space tower i Rotterdam

2 Min Read

I Space tower, längst upp i Euromast har du en magnifik utsikt över Rotterdam och den enorma hamnen. Du tar plats på en bänk i en rund inglasad hiss och ser ut mot staden när hissen sakta rör sig uppåt.

För att alla skall få ut så mycket som möjligt av turen och se hela utsikten, snurrar hissen hela vägen upp. Euromast är Hollands högsta utsiktstorn. När tornet först byggdes år 1960 var det 107 meter högt. 1970 byggdes den översta delen, Space tower, till och idag tar tornet dig 185 meter över staden och hamnen. På 100 meters höjd kan den som vill avnjuta ett mål mat på en av de två restaurangerna.

Space Tower i Rotterdam är en unik turistattraktion som ger besökarna möjligheten att se staden från ovan. Towern, som är 195 meter hög, är belägen i hjärtat av staden och erbjuder en panoramautsikt över Rotterdam och omnejden.

Space Tower har två olika observationsterrasser där man kan njuta av utsikten. Den lägre terrassen, som ligger vid 80 meters höjd, ger en vidare utsikt över staden och kan nås med hiss. Den högre terrassen, som ligger vid 100 meters höjd, kan endast nås via trappa, och ger en ännu mer imponerande utsikt över Rotterdam och omnejden.

Space Tower är inte bara en plats för att njuta av utsikten, utan även en populär mötesplats för lokalbefolkningen. Towern har en restaurang och en bar där man kan njuta av mat och dryck medan man tittar ut över staden.

Space Tower är ett måste att besöka för den som vill uppleva Rotterdam från ovan. Utsikten är verkligen spektakulär och ger en unik inblick i staden och omnejden.

Video Space Tower i Rotterdam

Bild: Dennis Jarvis from Halifax, Canada, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

R
Tidigare artikel

Rotterdams hamn

P